Cum aleg accesoriile de păr în funcție de ținută?

Odată ce primăvară a venit și căldură începe să își facă simțită prezența, e timpul să înlocuim căciulile care ne-au ținut părul și capul la adăpost în sezonul rece cu accesorii păr potrivite pentru această perioadă. Cum anotimpurile se schimbă și o dată cu ele și ținutele noastre, așa se întâmplă și cu accesoriile. Pentru că timpul nu ne permite să ne aranjăm părul la salon în fiecare zi, există accesorii păr care ne pot ajuta să schimbăm coafura rămânând totodată în tendințe.

Accesoriile de păr sunt mici detalii ce îți pun în evidență coafura, înfrumusețând-o. De la elastice, agrafe, clame sau bentițe colorate pentru păr, există o varietate de modele ce pot fi asortate cu ținutele tale, fie ele sport sau elegante.

Dacă nu știi cum să alegi accesoriile de păr în funcție de ținutele alese, iată recomandările noastre:

1. Accesorii păr în ținute business casual

Frumusețea accesoriilor de păr constă în faptul că nu este necesar un timp îndelungat pentru a le încorpora în look-ul tău. Acest lucru este exact ceea ce ai nevoie când deja ești contra cronometru. Într-o ținută business casual, pe un păr ușor ondulat în partea de jos, poți alege să folosești ca accesorii păr o agrafă metalică pe care să o prinzi într-o parte laterala a capului. Pentru părul drept, poți adăuga un clips pe ambele părți sau poți folosi câteva cleme sau agrafe mici și subțiri chiar deasupra urechii. Astfel obții o coafura simplă, elegantă și subtilă care se potrivește cu ținuta ta. Pentru părul creț sau cu volum, clemele mari sunt mai potrivite.

Nu ezita să folosești clemele chiar și atunci când îți prinzi părul în coc sau ponny tail. Poți alege să înfrumusețezi aceste coafuri cu cleme cu perle sau mărgele pentru un aspect elegant. Prinde una sau două cleme (decorative sau mai voluminoase) în spatele capului pentru un aspect la fel de elegant.

2. Accesorii păr în ținute chic & girly

Fie că te pregătești de un brunch, o ieșire cu fetele sau doar o sesiune de shopping, clemele de păr pot adăuga o notă simplă de personalitate unui aspect casual. Distrează-te și încearcă un aspect stratificat în care să aduni părul într-o parte, fixându-l cu câteva agrafe, una sub alta. Poți amesteca și combina culori sau texturi pentru un aspect mai îndrăzneț.

La fel de bine poți amesteca și potrivi accesoriile fără să te temi că ai putea încălca vreo regula de stil. Pot lega părul cu o eșarfă, iar firele libere să le fixezi apoi cu agrafe sau clipsuri care să completeze aspectul. Nu încerca să coafezi părul în sine, ci lasă agrafele să fie vedetele.

3. Accesorii păr în ținute romantice

Dacă te pregătești pentru o întâlnire romantică, ai nevoie de accesorii păr care să adauge ținutei tale o sclipire feminină. Buclele sunt un simbol al romantismului, care oferă totodată un aer feminin și elegant. Așadar, alege să-ți faci câteva bucle lejere și să adaugi deasupra urechii o agrafă metalică sau cu sclipici.

Florile sunt un alt element care emană romantism și sunt la modă. Poți folosi un accesoriu floral pentru păr sub formă de bentiță, agrafe de păr sau clești. Accesoriile de păr florale vor adăuga o strălucire suplimentară ținutelor și te vor ajuta să obții acel look romantic pe care ți-l dorești.

4. Accesorii păr în ținute festive

Clemele de păr și acele decorative au fost folosite mult timp pentru mirese și domnișoarele de onoare, însă pot fi folosite și de către celelalte persoane ce participă la eveniment pentru a înfrumuseța ținuta.

Pentru mireasă, accesorii păr cu detalii adăugate precum cele florale sau pene ajuta la completarea voalului și uneori îl pot înlocui în întregime pentru a da ținutei un aer mai modern. Miresele pot opta de asemenea, să își schimbe coafura după ceremonie în ceva mai modern și potrivit pentru dans. În această situație, un clips pentru păr este varianta ușoară și rapidă pentru care poți opta.

Miresele folosesc adesea pentru ziua nuntii extensii de păr. Acestea ajută la crearea unor bucle mai voluminoase sau pentru a da pur și simplu volum și lungime părului. Accesoriile de păr pot ajuta în procesul de coafare și pot completa aspectul general al ținutei. Cea mai bună parte din acest proces este faptul că agrafele folosite ca accesorii păr în ziua nunții se pot refolosi cu ușurință cu alte ocazii.

În cazul în care participi la nunta ca invitat, agrafele de păr sunt accesorii perfect care completează cu ușurință ținuta elegantă. Optează pentru accesorii păr cu o culoare accent, cu perle sau cristale pentru a oferi un aer plin de farmec outfitul tău.

De ce să ții cont atunci când folosești accesoriile de păr

Când vine vorba de accesorii păr, plasarea lor face totul. Asigură-te că le introduci într-un mod care să te ajute să îți pui în evidență ochii sau pomeții, plasându-le chiar deasupra urechii.

Nu te teme să folosești mai multe cleme simultan și să le aliniezi pentru a prinde mai mult păr. Este chiar de preferat să faci asta în loc să alegi sa folosești o singură clemat pentru a prinde o bucată mai mare de păr.

Există atât de multe opțiuni de accesorii păr din care poți alege în ceea ce privește materialele și tipurile de prindere, încât să nu uiți că trebuie să ai grijă ca ele sa nu îți rupă părul. De asemenea, încearcă să găsești dimensiuni și forme care să se potrivească texturii părului tău, astfel încât acesta să nu fie afectat.

Frumusețea accesoriilor de păr constă în versatilitatea și adaptabilitatea lor, așa că nu vă temeți să experimentați și să lăsați lookul care vi se potrivește. Cu atâtea accesorii păr disponibile într-o gamă de prețuri variată, este ușor să alegi opțiunea potrivită bugetului tău pentru a experimenta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *