Cum alegi cerceii în funcție de forma feței: recomandări Meli Melo

Cum alegi cerceii în funcție de forma feței: recomandări Meli Melo

În funcție de ce criterii măsurăm impactul unei bijuterii? De carate, de mărime, de puterea ei de a comunica sau de purtător? Depinde de context, am spune noi. Orice bijuterie transmite un mesaj vestimentar, însă o pereche de cercei înseamnă mult mai mult, pentru că la o persoană, fața este partea cea mai definitorie din punct de vedere fizic, partea prin care este recunoscut mai ușor, mai repede, mai bine. 

Noi credem că a devenit desuetă recomandarea că „se poartă” un anumit model cercei pentru femei. Cine mai reacționează la astfel de sintagme?! Există o mulțime de modele de cercei care rămân în tendințe de zeci de ani, indiferent că sunt mari sau mici, cu pietre sau simpli, aurii sau argintii.

Tocmai de aceea, intenția noastră este să vorbim despre cerceii care se potrivesc în funcție de forma feței, acei cercei care te avantajează și îți pun trăsăturile frumoase în evidență. Cerceii sunt o piesă cheie în desăvârșirea outfit-ului oricărei femei și, de aceea, e important să fii preocupată de alegerea unui model care să îți avantajeze perfect fizionomia, nu doar ținuta.

Cum alegi cerceii în funcție de forma feței: recomandări Meli Melo

Așadar dacă te-am convins să scormonești în cutia cu bijuterii să probezi cerceii pe care îi ai sau vrei să știi la ce anume să te uiți pe viitor, iată cum să alegi cerceii în funcție de forma feței:

Cercei lungi pentru femeile cu fața rotundă

Persoanele cu fața rotundă au zona din mijloc mai proeminentă decât celelalte două, adică este mai plinuță la nivelul obrajilor, iar pomeții nu sunt bine definiți. Așa că dorința femeilor cu fața rotundă este alungirea și subțierea ei. Acest lucru este posibil prin alegerea coafurii potrivite, a machiajului, dar și prin alegerea cerceilor potriviți.

Pentru a crea senzația de alungire a feței, alege cercei cât mai lungi, subțiri, în formă de lacrimă sau modele care atârnă. Caută cercei lungi și evită pe cât posibil cerceii cu formă circulară, în formă de discuri, deoarece aceștia nu fac decât să-ți arate fața și mai rotundă. 

Dacă ești adepta unui stil urban, independent și nonconformist, cu influențe rock, acești cercei cu lanțuri subțiri înnodate sunt chic, cool, și se vor potrivi perfect la pantalonii tăi de piele preferați sau la o pereche de jeans rupți.

Dacă în schimb ești genul de persoană mai romantică, feminină, care are în garderobă o mulțime de rochii, atunci modelul potrivit feței tale rotunde poate fi această pereche de cercei metalici lungi cu frunze.

Cum alegi cerceii în funcție de forma feței: recomandări Meli Melo

Cercei drop sau lacrimă pentru femeile cu fața pătrată

Forma feței diferă de la o persoană la alta și, tocmai de aceea, trebuie să știi exact ce model este pentru tine. Dacă ai forma feței patrată ar trebui să alegi cercei cu design rotund, care să creeze o armonie între pomeți și linia maxilarului. Cele mai bune alegeri pentru tine sunt modelele rotunde, mari, sub formă de cerc care să rotunjeasca linia feței. Poți încerca și modele „drop” (lacrimă) care îți vor îndulci trăsăturile. 

Dacă te pregătești de o petrecere, nu doar rochia ta va fi pusă în valoare, ci și fizionomia feței tale cu acești cercei lungi model lacrimă.  Dacă vrei o pereche potrivită stilului casual, atunci cu acești cercei hoop cu cercuri duble, un cerc metalic și unul acrilic în nuanțe de roșu îți vor îndulci trăsăturile feței. Femeile care vor să aibă o alură impresionantă pot opta pentru cercei rotunzi supradimensionați, care armonizează fizionomia, făcând-o să pară mai puțin unghiulară.

Cercei cu forme geometrice pentru femeile cu forma feței alungită

Persoanele cu forma feței prelungă sau alungită au mai mult decât o față ovală, considerată ideală, ci au o fizionomie lipsită de unghiuri, cu o frunte foarte înaltă și o bărbie lungă, fața fiind mult mai lungă decât lată. Cerceii ideali pentru femeile cu forma alungită a feței sunt cei la nivelul urechii, cu modele geometrice sub formă de pătrat sau triunghi, deoarece aceste piese vor adăuga un plus de unghiularitate și volum zonelor din dreptul pomeților şi a bărbiei. Pentru a nu-ți alungi și mai mult chipul, evită cerceii lungi, care depășesc bărbia.

Cum alegi cerceii în funcție de forma feței: recomandări Meli Melo

Așadar, pentru a accentua zona pomeților, poți merge pe cercei la baza urechii, cum este acest model de cercei cu forme geometrice și animal print. Dacă optezi totuși pentru o pereche de cercei mai lungi, orientează-te spre modelele cu forme curbate, care vor crea volum în zona obrajilor, cum sunt acești cercei candelabru cu petale negre, lucrate filigran.

Cercei candelabru pentru femeile cu fața în formă de inimă

Fața sub formă de inimă este asemănătoare cu forma rotundă, doar că pomeții sunt mai proeminenți, iar bărbia mai ascuțită. Când cauți cercei pentru o astfel de fizionomie, alege cercei alungiți sau curbați, în genul cerceilor candelabru. Aceștia te vor ajuta să obții o simetrie a feței, iar atenția va cădea asupra ochilor, a pomeților și a liniei maxilarului.

Așadar, femeilor cu o astfel de fizionomie li se potrivesc cerceii care atârnă, cerceii-lacrimă, plini în partea de jos unde zona bărbiei are nevoie să fie „umplută”. De exemplu, acest model de cercei candelabru cu pietre strălucitoare este unul dintre modelele clasice care te avantajează dacă ai fața în formă de inimă.

Ar fi interesantă chiar opțiunea unei perechi de cercei în formă de diamant, care ar conferi un contrast aparte feței, așa cum sunt acești cercei metalici aurii.

Cum alegi cerceii în funcție de forma feței: recomandări Meli Melo

Cercei rotunzi pentru femeile cu fața dreptunghiulară

Dacă te numeri printre femeile cu o fizionomie în formă de dreptunghi, înseamnă că trebuie să îți îndrepți atenția către cerceii rotunzi, care îmbracă armonios lobul urechii. Cerceii cu formă rotundă îți vor accentua pomeții și îți îndulci trăsăturile.

Poți opta și pentru cercei de dimensiuni mai mari pentru a crea iluzia de volum, singura regulă este să alegi cercei cu modele rotunjite, în formă de oval, cerc, inimă sau chiar de tip candelabru. Această pereche de cercei metalici cu tortițe aurii sunt potriviți persoanelor boeme, iubitoare ale stilului vestimentar boho chic, cu rochii înflorate și cizme cowboy din piele întoarsă.

Dacă în schimb stilul tău vestimentar de zi cu zi este mai degrabă unui office, atunci pentru un look de birou poți alege o pereche de cercei metalici cu aspect vintage sau pentru stilul office formal poți merge pe o pereche de cercei eleganți ovali cu irizații aurii.

Cum alegi cerceii în funcție de forma feței: recomandări Meli Melo

Evită însă modelele de cercei foarte lungi, care alungesc fața dreptunghiulară și mai mult decât este cazul, precum și formele ascuțite, cu colțuri. Cercei mari și rotunzi, aurii sau în culori calde, cu aspect de cercei cu aspect retro, sunt feminini, dau senzația de irizații de raze solare.

Lungi, rotunzi, delicați sau dimpotrivă statement, cu șurub sau tortiță, cerceii din colecția MeliMeloParis.ro îți vor pune în evidență trăsăturile frumoase ale feței și îți vor desăvârși spectaculos orice ținută.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *