Cum să obții ținuta boho chic ideală

Cum să obții ținuta boho chic ideală

Imprimeurile florale și dantela din stilul romantic, fustele lungi cu motive etnice și pălăriile fedora din stilul gipsy, cizmele cowboy și bentițele din stilul hippie, bocancii army și țintele din stilul punk, toate laolaltă formează un stil eclectic, care reflectă atitudinea lipsită de prejudecăți. Boho chic este acest stil nonconformist care adună într-un amestec rebel toate elementele de mai sus într-o formă care exprimă îndrăzneală și un spirit liber. Știai sau nu, boho este prescurtarea de la bohemian, care înseamnă persoană care este interesată de pictură, muzică, literatură, de artă în general, și trăiește într-un mod foarte informal, ignorând prejudecățile și bazându-se mai mult pe înțelegerea spirituală a vieții. Iar chic provine din limba franceză și înseamnă stil și eleganță.

Să combini mai multe stiluri și să obții coeziunea dintre mai multe piese vestimentare într-o ținută rafinată este o adevărată lecție de creativitate. Pentru că nu e ușor deloc să găsești acel detaliu creativ comun care îți transformă outfitul dintr-unul banal într-unul chic. Stilurile vestimentare sunt puternic legate de felul nostru de a fi, de temperamentul sau tipul nostru de personalitate. Boho chic este stilul care combină într-un mod unic, fără nicio miză, mai multe piese vestimentare care te fac să te simți în largul tău indiferent dacă vorbim de un eveniment anume sau de un context ceva mai relaxat ca o ieșire la cafea cu cea mai bună prietenă.

Dacă te-am convins că stilul boho chic te reprezintă și se potrivește felului tău de a fi, hai cu noi să vedem care sunt elementele care definesc ținuta boho chic și cum să le integrezi în ținuta ta:

Rochia sau fusta lungă, piesa de bază a unei ținute boho chic

Inspirată din stilul gipsy, rochia sau fusta lungă, într-o singură nuanță veselă sau cu imprimeuri florale sau etnice, este piesa de bază a unei ținute boho chic. Pornind de la ea, poți crea o ținută absolut fascinantă, extrem de feminină, potrivită în mai multe circumstanțe. Pentru a nu cădea totuși în capcana unui stil poate un pic cam bătrânicios, alege o fustă lungă din dantelă gri, cu un aer extrem de modern, la care să asortezi o geacă de piele neagră și o pereche de pantofi sport deschiși la culoare. Folosește un accesoriu de mare efect, o bentiță în jurul capului, care îți va proteja părul de vântul rebel de primăvară.

Dacă vrei să rămâi în aceeași paletă de culori, într-o zi răcoroasă de primăvară sau toamnă, la aceeași fustă din voal gri poți asorta un pulover gri decorat cu perle acrilice și astfel vei înțelege că eleganța și confortul pot exista în același timp. Nu uita să accesorizezi această ținută boemă cu o pălărie fedora de mare efect.

Dacă însă îți dorești să abordezi o ținută hippie în stilul celebru al lui Kate Moss, alege o rochie lungă cu imprimeu etnic, o vestă maro cu franjuri și o pereche de cizme din piele întoarsă maro.

Cum să obții ținuta boho chic ideală

Gențile cu franjuri și încălțămintea din piele întoarsă, accesorii must have în boho chic outfit

Ești fana denimului și a jeansilor în diverse nuanțe sau ți se potrivește mai degrabă stilul punk și garderoba ta este formată în mare parte din piese vestimentare negre? Nu contează dacă acestea sunt elementele vestimentare în care te simți cel mai bine, pentru că poți obține o ținută boho chic, care să-i surprindă pe cei din jur, cu ajutorul accesoriilor de mare efect. Combină elementele de îmbrăcăminte pe care le ai deja în garderobă, de exemplu jeansii albaștri scurți și o cămașă largă albă sau o geacă de jeans cu o rochie simplă neagră, cu botine din piele întoarsă cu franjuri, în culori pământii, sau cu sandale gladiator cu multe curele sau cu broderie etnică.

Un accesoriu care te duce instant la ținuta boemă sunt gențile din material textil cu curea de umăr foarte lungă, cu aceleași elemente specifice, broderiile, mărgelele, țintele, ciucurii, franjurile etc. Așadar, ce spui de această poșetă cu franjuri super trendy ce seamănă cu un săculeț cu șnur ce amintește de accesoriul aristocratic purtat de doamnele de la curțile regale pentru a-și ține pudrele parfumate sau scrisorile de amor?

Cum să obții ținuta boho chic ideală

Pălăriile și bijuteriile cu elemente inspirate din natură, cum poți integra elemente boho chic în orice ținută

Să porți o ținută 100% boho chic, zi de zi, în orice context, este destul de dificil. Adică, e suficient să ne imaginăm rochiile lungi, fluide, cu imprimeuri florale, sau șalvarii cu motive tradiționale ca să ne dăm seama că nu oricine poate purta aceste piese vestimentare în orice context. Dar, dacă îți place enorm stilul boho chic și ți-ai dori să-l integrezi în garderoba pe care deja o ai, fie că vorbim de job sau de o ocazie specială, să știi că este mai simplu decât îți imaginezi să integrezi elementele boho chic cu ce ai deja.  

Imaginează ținuta ta de zi cu zi pentru job: pantalonii sau fusta dreaptă din stofă fină neagră sau bleumarin, cămașa office clasică, uni sau în dungi, pantofii oxford sau cei eleganți cu toc mic. Adaugă la toate acestea, acel element din stilul boho chic care îți place și care te face să te simți în largul tău, de fiecare dată când îl porți. Poate că este colierul lung cu ciucuri sau colierul cu pietre fațetate în diverse forme sau poate că este basca neagră cu mărgele care îți dă acel aer romantic parizian, nici că mai contează. Aceste bijuterii boho chic care te duc cu gândul la bijuteriile artizanale, create manual, îți vor asigura succesul unei ținute office cu elemente boho chic.

Cum să obții ținuta boho chic ideală

Nouă ne place stilul boho chic pentru că oferă libertatea de a face cele mai năstrușnice combinații cu ajutorul accesoriilor! Cu atât mai mult dacă ești o mare consumatoare de bijuterii, cu siguranță te vei regăsi în acest stil și le vei purta într-o manieră suprinzătoare care îți va face ținuta remarcată de la prima apariție!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *