MeliMelo Deco: Găsește Decorațiunile Ideale pentru Masa de Paște

Sărbătoarea Paștelui este atât de aproape și marchează acea perioadă minunată din an, în care ne putem bucura de un weekend prelungit cu prietenii și familia, simțindu-ne recunoascători că suntem împreună. Distracția este de obicei la ordinea zilei, fie că este vorba de un prânz savuros în Vinerea Mare sau de un brunch leneș din Duminica Paștelui. Totuși, pe lângă pregătirile culinare intense, avem nevoie de decorațiuni paște care să emane acel aer de sărbătoare, care să celebreze Învierea și să transmită veselie și optimism.

Putem aduce o parte din soarele și energia sezonului de primăvară în casă folosindu-ne de decorațiuni paște. Iar cel mai bun loc cu care poți începe este masa de Paște. Creează o piesă centrală care să îi uimească pe invitați, folosindu-te de florile de primăvară. Așează-le în cupe de oua, căni de ceai sau felinare. Apoi, adaugă elemente tradiționale specifice sărbătorii Pascale. De la ouă vopsite așezate în cești, boluri sau chiar borcane, la suporturi de tort pe care să așezi, puișori sau iepurași ornamentali și până la cadouri specifice acestei sărbători. Nu uita de celelalte accesorii precum fața de masă, farfuriile sau șervețelele în ton cu sărbătoarea. Cu cât sunt mai colorate și înflorate, cu atât vei crea un decor mai vesel si mai spectaculos.

Iată ce decorațiuni paște poți alege pentru a face masa de sărbătoare cât mai spectaculoasă:

1. Ouă roșii

Ouăle roșii sunt simbolul sărbătorii Pascale și sunt elementul principal, care nu poate lipsi de pe masa de Paște. Ele sunt simboluri nelipsite din întreg ansamblul de decorațiuni paște, fiind și foarte ușor de introdus. Pot fi așezate în coșulețe împletite și colorate pentru a înveseli masa sau pot fi expuse alături de flori pentru a aduce puțină magie meselor de Paște.

În vaze transparente sau borcane se pot folosi ca bază ouăle roșii, iar printre ele florile preferate de sezon. Astfel se va crea o atmosferă de sărbătoare colorată și totodată un aspect vizual tare drăguț.

Puteți miza și pe reciclare, folosindu-vă de cutiile de ouă, pe care le vopsiți și apoi le umpleți cu pământ și flori, iar pe locuri ouă roșii. Ele vor acționa ca o vază pentru un aranjament floral care simbolizează primăvara și Paștele.

Pe lângă ouăle roșii vopsite, se poate crea diversitate și abundența și cu ajutorul ouălelor în formă de bomboane, acoperite cu ciocolată, pline de sclipici sau cele în formă de iepuraș de Paște. Așezate într-un coș pot aduce pe toată lumea în starea de sărbătoare. Important este că ouăle să fie prezente, indiferent de mărimea sau tipul lor.

2. Imprimeuri florale colorate

Orice element floral care are legătură cu primăvară – indiferent că vorbim despre fețe de masă, șervețele, perdele, huse de pernă ori chiar flori naturale – ar trebui să ocupe un loc special pe lista de decorațiuni paște. Elementele florale sunt o opțiune incredibil de populară și ne amintesc de lumea naturală care se întâmplă dincolo de spațiul interior, pe care noi ne chinuim să îl înfrumusețăm pentru a sărbători Învierea Domnului.

3. Coronițe din ouă colorate și flori

Coronițele de Paste sau ghirlandele împodobite cu ouă colorate și flori de primăvară sunt o opțiune minunată de decorațiuni paște. Ele pot fi plasate fie pe ușă fie central pe masa de Paște. Florile proaspete sunt întotdeauna o idee minunată pentru aceste coronițe colorate de Paște, dar există o mulțime de variante ecologice care sunt reutilizabile, din care puteți alege pentru a vă bucura an de an de frumusețea lor.

În ceea ce privește ouăle colorate, se pot folosi cele din plastic, spumă sau poliester. Se găsesc atât gata colorate, cât și albe pentru a le vopsi în culorile preferate. Mai există și varianta cojilor de ou de găină sau prepeliță care se pot înțepa cu un ac și scoate apoi conținutul. Se spală și se lasă la uscat câteva zile apoi se pot colora cu grijă (fiind foarte sensibile) și folosi pentru a decora coronițele de Paște.

Indiferent că optezi pentru crearea propriei coronițe de Paște sau pentru cumpărarea uneia, trebuie să știi că există foarte multe stiluri decorative din care poți alege astfel încât să se potrivească gustului și decorului existent.

4. Lumânări în formă de ouă

Când vine vorba despre decorarea casei de sărbătoare, creativitatea este la cote maxime. Dacă vrei să alegi decorațiunile handmade, atunci te poți pune pe creat lumânări de Paște în formă de ouă. Te poți folosi de cojile de la ouăle sparte și golite ca să așezi un fitil și să torni ceară. Poți alege să folosești fie ceară colorată, fie să vopsești coaja oului pentru un aspect vizual mai deosebit. Totuși, dacă timpul nu îți permite să creezi, poți oricând să te bucuri de lumânări multicolore în formă de ouă cumpărându-le.

5. Motive cu iepurași

Din decorul de sărbătoare nu pot lipsi decorațiuni paște cu motive cu iepurași. Fie că este vorba despre pernuțe decorative, pleduri, fete de masă, prosoape de bucătărie, ciocolată sau decorațiuni în formă de iepuraș, toate vor adăuga o notă subtilă de sărbătoare și vor ajuta la crearea atmosferei.

Șervețelele în formă de iepurași sunt și ele o variantă distractivă în care se poate decora masa de Paște și care va fi pe placul celor mici și a celor mari deopotrivă. Sunt ușor de făcut, folosind tehnica împăturiri.

Acest moment din an este unul potrivit pentru a face ordine în casat și în gânduri, iar în contextul actual îmbrăcarea locuinței în haine de sărbătoare îți va aduce o stare de bună dispoziție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *