Renunți la căciulă pentru coafură? Alege căciuli de iarnă în funcție de forma feței

caciuli de iarna

Afară e frig de îngheață pietrele, tu stai în fața oglinzii cu buclele proaspăt făcute și cu căciula în mână. Te întrebi ce să alegi între părul cu volum și durerea de cap pe care vrei să o previi? Dacă te încadrezi în categoria femeilor care refuză să poarte căciuli pentru că nu le avantajează, noi îți spunem că trebuie să reconsideri acest gând. Primul pas este să te asiguri că modelul de căciulă, fes sau pălărie ales corespunde formei feței tale. Mai apoi să alegi o căciulă ceva mai largă care să nu-ți preseze părul, ci din contră să se așeze delicat fără să diminueze din volum.

Ok, înțelegem că dacă te pregătești de o petrecere sau un eveniment în miezul iernii, este îndreptățit să refuzi să porți căciuli de iarnă pentru femei sau fesuri fistichii, oricât de frumoase ar fi. Însă, dacă ai de străbătut la pas orașul în plin ger, când în stația de autobuz ești nevoită să aștepți câteva minute friguroase atunci trebuie să înveți să împaci coafura cu căciula. Ceea ce îți vine în ajutor, este alegerea unui model de căciuli de iarnă pentru femei care te avantajează în funcție de forma feței și îți evidențiază trăsăturile frumoase.

Stabilirea formei feței te ajută şi să îți alegi căciula potrivită, deoarece anumite modele lăţesc fruntea, altele o înalță, unele o îngustează şi aşa mai departe. Așadar, iată cum ar trebui să-ți alegi modele de căciuli de iarnă pentru femei care te avantajează în funcție de forma feței:

Căciuli de iarnă pentru femeile cu fața rotundă

Fața rotundă este pe cât de lungă, pe atât de lată, cu un contur foarte rotunjit. De aceea, acest tip de faţă are nevoie de alungire şi o uşoară îngustare a pomeților. Pentru a alungi, ai nevoie de un model de căciulă care să vom ilumineze zona centrală a feței, fruntea în principiu, iar pentru a îngusta căciula trebuie să acopere lateralele feței, fie cu ajutorul părului, fie optând pentru o căciulă cu urechi lăsate, de exemplu. 

caciuli de iarna pentru fata rotunda

De asemenea, pentru a crea efectul de alungire a feței, căciulile înalte sau cu ciucure voluminos sunt cele mai potrivite pentru femeile cu fața rotundă. Iată ce căciuli de iarnă pentru femei poți purta:

 • Căciuli sau pălării cu boruri largi, cu cozoroc și cu modele în relief;
 • Căciuli care lasă fruntea descoperită;
 • Modele de căciuli asimetrice, de tipul beretelor asimetrice, date pe o parte;
 • Eșarfe care se leagă în zona gâtului;
 • Pălării cu coroană înaltă și boruri scurte;
 • Căciulile voluminoase de blană, cu clapete mici și cozoroc.
 • Fesurile cu ciucure mare, care țuguiesc fața.

Căciuli de iarnă pentru femeile cu fața pătrată

Femeile cu forma feței pătrată au linii bine definite, unghiulare, fața fiind pe cât de lungă, pe atât de lată. Punctele care unesc tâmplele, pomeţii şi maxilarul se află pe aceeaşi linie verticală. Dacă ai acest tip de fizionomie, una dintre aceste căciuli pentru femei ți se va potrivi: 

 •  Căciuli tip șapcă, în stil sportiv;
 •  Căciuli de iarnă cu clapete pentru urechi;
 •  Pălăriile cu boruri lăsate;
 •  Căciulile asimetrice;
 • Căciulile din blană.
 • Beretele și băștile.

Căciuli de iarnă pentru femeile cu fața inimă sau triunghi

O persoană cu forma feței în formă de inimă se caracterizează printr-o frunte lată și pomeți plini, dar care se îngustează, treptat, spre o bărbie ascuțită. Fața în formă de inima este comparata, adesea, cu un triunghi rasturnat, cu unghiuri rotunjite.

Căciulile potrivite pentru forma feței inimă sunt cele care nu sunt foarte voluminoase în partea de sus a capului sau care au elemente în partea urechilor sau mai jos de urechi. De exemplu, această căciulă cu clapete și ciucuri creează volum în zona urechilor și implicit a bărbiei.

Pentru a îndulci fizionomia și pentru a distrage atenția de la fruntea lată, poartă căciuli de iarnă pentru femeie de genul:

 • Căciulile cu clapete;
 • Căciulile cu ciucuri în partea de jos;
 • Căciulile cu fular atașat sau tip burlan.
caciuli de iarna

Căciuli de iarnă pentru femeile cu fața dreptunghi

Forma feței dreptunghiulară este mai lungă decât este lată, iar fruntea şi maxilarul sunt pătrățoase. Punctele care unesc tâmplele, pomeţii şi maxilarul se află pe aceeaşi linie verticală. În echilibrarea unei fețe dreptunghiulare, care să mai îndulcească din asprimea unghiurilor și a maxilarului puternic, căciula potrivită va fi una cu forme rotunjite pentru a înmuia asprimea trăsăturilor, așa cum este această bască tricotată cu trandafir într-o parte, realizat din fermoar decorativ. Se recomandă ca persoanele cu fața dreptungiulară să își lase părul lung, iar căciula să încadreze fața.

Deci, iată ce modele de căciuli de iarnă pentru femei poți să porți dacă ai fața dreptunghiulară:

 • Căciuli cu boruri îndoite;
 • Berete sau băști;
 • Fesuri beanie.
caciuli de iarna

Căciuli de iarnă pentru femeile cu fața ovală

Este considerat tipul de faţă ideal așa că te poți considera norocoasă dacă ai această fizionomie deoarece poți purta orice tip de căciuli de iarnă pentru femei. Forma feței ovală înseamnă că fruntea şi maxilarul au aproximativ aceeaşi lăţime, iar conturul acestora este unul rotunjit, fără unghiuri vizibile. Acest tip de faţă nu are nevoie de corecţii, însă este de preferat să se evite căciulile înalte cu ciucure voluminos, pentru a reduce din senzația de alungire. 

caciuli de iarna

Căciula și culoarea părului, cum să faci acordul perfect?

Pentru ca accesoriile de iarnă să ți se potrivească, nu doar forma feței este importantă, ci și culoarea părului. Căciula ar trebui aleasă în funcție de culoarea părului. Femeile cu păr în culori deschise li se recomandă să poarte căciuli și pălării de nuanțe intense, verde, albastru, roz, dar și negru.

Dacă ai părul șaten, optează pentru accesorii în nuanțe fistic, perlă, gri sau albastru-gri. Femeilor cu păr roșcat le stă bine cu nuanțe de verde, maro, gri, ciocolatiu și albastru-închis. Pentru brunete nu există restricții de culori, dar recomandabile sunt, totuși, nuanțele de violet, negru, alb imaculat sau roșu.

Dacă te-am convins să nu renunți la căciulă pentru coafură, ci dimpotrivă să alegi modelul potrivit pentru forma feței tale și culorii părului, ce spui să arunci o privire pe modelele de căciuli, fesuri și berete de pe MeliMelo.ro!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *