Accente chic acasă: Cum să decorezi cu stil?

De cele mai multe ori, atunci când te gândești cum să-ți decorezi casa îți vin în minte anumite stiluri și elemente de design interior. Totuși, un anumit stil poate să nu fie în totalitate în concordanță cu dorințele tale, cu trăsăturile, pasiunile și personalitățile unice ale fiecărui membru al familiei tale. De aceea, este mai importat să vă îndreptați atenția către anumite elemente și decorațiuni casă care să vă reprezinte și pe care să le iubiți.

Înainte de a începe etapa decorării efective, gândiți-vă care sunt trăsăturile reprezentative și ce lucrurile vor da un fler individual locuinței voastre. Desigur, puteți să vă inspirați din anumite reviste sau imagini, însă nu este obligatoriu să alegeți să recreați imaginea 1:1. Alegând aceleași decorațiuni casă și decorând locuința exact ca într-o revistă uităm de fapt să fim autentici. Când alegeți decorațiunile sau mobilierul gândiți-vă în primul rând la confort, funcție și stil personal. În loc să copiați un decor dintr-o revistă, analizați ce anume v-a atras atenția și alegeți acel element de decor în propria locuință. Trebuie să ne vedem propriul stil și să îl facem să prindă contur.

O casă în care stilul personal își pune amprenta este o casă decorata cu stil. Autenticitatea este cheia unui cămin care arată că în interiorul lui se desfășoară o viață de familie.

Iată câteva detalii care vă vor ajuta să decorați cu stil și să vă simțiți fericiți cu alegerile făcute și cu propriul cămin:

1. Folosiți huse sau pături pentru canapea și/sau fotolii

O canapea confortabilă sau un fotoliu în care te relaxezi după o zi plină au nevoie de un refresh? Uneori înlocuirea nu este soluția cea mai la îndemână, însă pentru a le da un nou look și pentru a schimba aspectul întregii încăperi este suficient să folosești huse ca să le acoperi. Este o variantă de a ascunde fie uzura care se face în timp, fie pentru a schimba culoarea predominantă din încăpere.

La fel de utile sunt și păturile pufoase cu imprimeuri jucăușe sau cele din lână cu ciucuri .

2. Lăsați cât mai multă lumină naturală să pătrundă în casă

Uneori avem tendința de a acoperi ferestrele cu storuri sau draperii opace, însă nu este tocmai un lucru de dorit. Deși, uneori blocarea luminii naturale este necesară și pe timpul zilei, în cea mai mare parte a timpului ea trebuie lăsată să pătrundă în locuința. Cu cât mai multă lumină naturală cu atât casa va arăta strălucitoare și veselă.

3. Folosiți parfumuri de cameră pentru un miros plăcut

Se spune că reușești să recunoști un loc și cu ochii închiși, doar după miros. De aceea poate, uneori, te simți mult mai bine acasă. Un miros de curat și proaspăt îți stimulează simțul olfactiv și îți induce o stare de relaxare. Iar pentru a aduce un parfum fresh în locuință e nevoie să folosești câteva elemente care țin loc și de decoratiuni casă. Un difuzor de arome, bețișoare parfumate, lumânări parfumate sau flori uscate, toate oferă un parfum discret și plăcut.

4. Nu aglomerați prea multe elemente decorative într-un loc

Chiar și elementele decorative, care au rolul de a înfrumuseța și întregi aspectul unei încăperi, dacă sunt prea mult vor crea ideea de deordine. Așadar, păstrați doar ceea ce este absolut necesar și încercați să le poziționați la distanță. Unele pe mese, altele pe șemineu și altele pe rafturi, folosindu-vă strict de faptul pentru care au fost create – să decoreze cu stil.

5. Bucurați-vă de culoare

O casă lipsită de culoare poate părea prea monotonă. Folosiți-vă, așadar, de toate pârghiile necesare pentru a aduce o pată de culoare în casă. Fie că vorbim de câteva scaune colorate, de un suport de bijuterii, de perne decorative, un tablou colorat sau alte decorațiuni casă. Orice lucru care sparge monotonia unui spatiu monocrom este perfect.

6. Folosiți elemente decorative din natură

Oricât de drăguțe și rezistente în timp sunt decorațiunile pe care le cumpărăm, uneori e nevoie și de câteva elemente naturale. În funcție de anotimp puteți alege să decorați casa cu flori colorate și parfumate pe care să le așezați în vaze de diferite forme și mărimi, în mai multe locuri din casă. Sau folosiți conuri de brad, frunze, ramuri, scoici… Orice element din natură care poate avea funcție decorativă și care poate aduce o bucată din anotimp și în locuința voastră.

7. Folosiți oglinzi

Pe lângă ferestre sau uși, pentru a extinde lumina și a crea ideea de spatiu mai generos, oglinzile sunt elemente decorative foarte utile. Fie că alegi să folosești unele generoase în care să te poți privi înainte să ieși din casă, fie că plasezi o oglinda decorativă cu design captivant într-o încăpere pentru a da un aer aparte acesteia, ele sunt elemente de decor absolut necesare.

8. Folosiți elemente de iluminat cu design aparte

Oricât de necesară și de dorit este lumina naturală, trebuie să recunoaștem că nu ne putem bucura de ea tot timpul. Pentru momentele în care lumina artificială este necesară, însă totuși e de dorit ceva mai difuz, o lampă cu design aparte este alegerea potrivită pentru a completa decorul. Puteți alege cate un model cu tematică pentru fiecare cameră în parte. De exemplu, pentru camera copilului o lampă de veghe steluță ar fi varianta utilă și în același timp drăguță.

Uneori e nevoie de puțin pentru a crea lucruri mărețe. Tocmai de aceea câteva decorațiuni casă alese cu grijă și câteva tips&tricks vă pot ajuta să decorați casa cu stil – un stil care să vă reprezinte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *