Află cum să te protejezi de frig cu stil: Trucuri pentru o iarnă chic

În fiecare an, când se face tranziția de la vremea călduță de toamnă la aerul rece și clar de iarnă, e clar că trebuie înnoită garderoba. Ușor, ușor toamna se transformă în iarna, iar straturile de haine devin multiple și obligatorii. Astfel, că ținutele acelea drăguțe de toamnă devin aproape o amintire. Confortul termic și stilul devin aproape imposibil de bifat simultan. Totuși, există câteva trucuri care te pot ajuta să te protejezi de frig și să ai o ținută de iarnă chic.

Doar pentru că temperaturile scad, nu înseamnă că trebuie să ne resemnăm și să renunțăm la stil. Înseamnă doar că trebuie să găsim câteva combinații creative de ținute și accesorii. Straturile sunt o necesitate, deci nu vă grăbiți să renunțați la jachetele în trend pentru unele călduroase, dar lipsite de stil. Cumpărați o dimensiune mai mare și purtați pe dedesubt un pulover și o vestă de puf. Sau accesorizați-vă întreaga ținută cu piese drăguțe, care oferă, de-a asemenea și căldură, cum ar fi eșarfe damă și căciuli chic și călduroase.

Chiar și în cele mai friguroase zile ale iernii, stilul este posibil de bifat, atâta timp cât ești pregătit. Iată câteva sfaturi și trucuri pe care să le iei in considerare pentru o iarna călduroasă și chic.

1. Poartă o eșarfă ca pe un poncho

În zilele blânde de toamnă sau chiar iarnă, când fie vrei să suplinești existența unei jachete sau a unui pulover în plus, pentru un confort termic, alege o eșarfă cu adaos de lână. Dacă este prea frig folosește eșarfa groasă ca poncho, așezând-o pe umeri și lasând-o să-ți acopere spatele și zona din față. Pentru un plus de stil o poți prinde în talie cu un cordon. O poți purta așa fie sub jachetă, fie peste palton pentru a da un plus de culoare și căldură ținutei sau o poți folosi pur și simplu pentru a înlocui o jachetă. Depinde de ce îți vor permite temperaturile. Dacă se încălzește prea mult, poartă pur și simplu eșarfa înfășurată în jurul gâtului. Niciodată nu vei avea o eșarfă în plus în ținută cu care nu vei avea ce facem

2. Poartă o eșarfă peste umeri

O alta modalitate de a purta o eșarfă în sezonul rece este peste umeri, puțin rulată. Această metodă, deși simplă, va da ținutei un aer casual.

Pentru un plus de stil, poți alege să prinzi eșarfa în zona pieptului și a gâtului, astfel încât o parte să cadă liber, iar cealaltă să vină pe spate.

3. Poartă o eșarfă maxi înfășurată în jurul gâtului

O altă modalitate prin care te poți proteja de frig, în zilele reci de iarna este să înfășori în jurul gâtului o eșarfă călduroasă. Te poți juca cu modalitățile de prindere care sunt destul de numeroase. O poți înfășură complet în jurul gâtului, ascunzând capetele în interior. Sau o poți purta în formă triunghiulară, așezată pe mijloc.

De asemenea, o poți înfășură în jurul gâtului singura dată, iar capetele le poți lăsa să cadă de o parte și de alta.

4. Poartă eșarfa pe post de căciulă

În zilele reci, în care ai uitat să iei cu tine căciulă sau dacă pur și simplu simți nevoia de ceva fashion care să îți acopere urechile și capul, o eșarfă damă este soluția. Nu e nevoie să folosești un model din lână groasă. E suficient o eșarfă de mătase pe care să o înnozi în jurul bărbiei sau pe cap și ești protejată de frig.

Pentru un aspect inedit asorteaz-o cu o haină de blană și o pereche de ochelari de soare. Ține totuși cont de paleta cromatică. Nu alege o eșarfă colorată cu haine cu imprimeuri. Alege astfel încât una din ele să fie într-o singură culoare. Eșarfa trebuie sa fie în armonie cu întreaga ținută.

5. Poartă eșarfa într-un mod care să confere volum

O eșarfă supradimensionată înfășurată dezordonat în jurul gâtului va conferi volum și textură unei ținute de iarnă. Această modalitate de a o purta va da ținutei un aer ușor masculin ceea ce te va ajuta să mai temperezi din feminitatea oferita de o pereche de jeanși prea mulați sau a unui palton baby-doll.

Eșarfa este un accesoriu extrem de versatil, pe lângă confortul termic pe care ți-l oferă, te ajută să înfrumusețezi aspectul unei ținute. O poți purta și ca accesoriu pentru geanta sau rucsacul preferat pentru a le oferi un alt aspect. Sau o poți purta în jurul gleznei. Chiar daca nu este o variantă pe care o vor alege foarte multe persoane, o astfel de modalitate de a o purta poate aduce un plus de culoare întregii ținute.

Cea mai potrivită eșarfă pentru a o purta în jurul gleznei este cea skinny și colorată, dar merge și una obișnuită, împăturită într-o banda lata de circa 8 cm. Îmbrăca o pereche de jeanși mai scurți sau o salopetă brodată și perechea preferată de pantofi și ești gata.

Eșarfele sunt accesorii pe care le avem probabil întotdeauna în garderobă. Sunt un cadoul ideal de primit și dăruit, fiind la îndemână indiferent de anotimp. Tot ce rămâne este să găsești varianta în care să o porți și ținuta la care să o asortezi, căci variantele sunt nenumărate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *