Îmbină plăcutul cu utilul: Cum să alegi geanta ideală?

Geanta este unul dintre accesoriile must-have ale doamnelor și domnișoarelor și asta datorită utilității ei (depozitam în ea tot felul de lucruri, de la chei, telefon, portofel, umbrelă, ochelari, cosmetice până la cărți, medicamente, eșarfe sau alte lucruri de care avem nevoie) cât și a rolului ei de a ne pune în evidență stilul personal și ținutele vestimentare. De cele mai multe ori, reprezentantele sexului frumos aleg dintr-o multitudine de genți damă pe cele care sunt în tendințe, fără a mai ține cont dacă li se potrivesc sau nu. Probabil aceasta este și cea mai întâlnită greșală pe care o întâlnim când vine vorba de alegerea genții ideale.

Majoritatea femeilor aleg să cumpere o geantă uitându-se mai mult la brand, stil sau alte lucruri care o fac să fie în tendințe, iar partea ce ține de cât de bine se potrivește cu corpul și stilul personal este adesea ignorată. Poate și pentru că unele modele de genți damă au un design trendy și sunt făcute exact cu scopul de a fi cumpărate ignorând complet faptul că nu ni se potrivesc sau că nu vom avea unde să le purtăm. O geantă în tendințe nu îți va salva o ținută care nu e ceea ce trebuie, din contră, vei da impresia că nici nu ai fost prea atentă la alegerile pe care le-ai făcut înainte de a ieși din casă. Desigur, nu vorbim acum despre fashionistele veritabile pentru care asortarea genților cu diferite ținute este floare la ureche. Dar pentru persoanele care abia învață cum să aleagă geanta ideală este important să se știe că orice accesoriu fie că vorbim despre geantă, bijuterii, curea sau pantofi pot completa sau evidenția o ținută sau o pot distruge.

Geanta este totuși un accesoriu care se poate asorta destul de ușor ținutelor de zi cu zi, dar pentru a găsi acea modalitate care să ți se pară ușoară și naturală trebuie să știi mai întâi cum să o alegi. Iată deci câteva aspecte de care ar trebui să ții cont în alegerea genții ideale pentru outfitul tău:

1. Ține cont de dimensiunea genții

Înainte de a-ți cumpăra geanta aceea la care te uiți cu atâta drag și admirație, trebuie să știi dacă se potrivește sau nu formei corpului tău. Acest criteriu este important pentru că oricât de în tendințe ar fi un model de geantă, dacă nu se potrivește conformației tale va părea scoasă din context, poate chiar demodată. Sunt atâtea modele de genți damă din care să alegi, încât sigur vei găsi una care să fie și fashion și adaptată dimensiunilor corpului tău. Dacă ești mică de înălțime, sfatul stiliștilor este să optezi pentru o geantă care este în concordanță cu statura ta. Cele mari, supradimensionate, arată bine, dar nu dacă ești minionă. Atunci te vor face să arăți și mai mică decât ești și sigur nu asta e ceea ce îți dorești.

Totodată, nu trebuie să scapi din vedere faptul că gențile mari, supradimensionate le vei asorta ținutelor casual pentru că emană un aer mai relaxat. Le poți lua la cumpărături atunci când ai doar câteva articole de achiziționat sau le poți lua la birou pentru că sigur ai nevoie de o agendă, o apă, o umbrelă sau alte mărunțișuri după tine și ai nevoie de loc în geantă pentru asta. Clutch-urile și poșetele mai mici sunt potrivite pentru ținutele formale, elegante și atrăgătoare oferindu-le un plus de rafinament și stil.

2. Acordă atenție formei pe care o are geanta

Înainte de a-ți alege geanta potrivită este important să te orientezi asupra formei acesteia. Este sau nu potrivită formei corpului tău? Poate ți se pare că nu e un aspect atât de important, însă o geantă aleasă după aceste criterii îți poate pune în valoare mai bine look-ul și te va ajuta să obții ținută elegantă sau în trend către care aspiri. Dacă dimensiunea genții trebuie aleasă conform înălțimii tale, când vine vorba despre forma genții, aceasta trebuie să fie opusă conformației tale. Astfel că, persoanele înalte și slabe vor opta pentru genți rotunjite, iar cele scunde pentru gențile înalte cu forme rectangulare pentru că le vor face să pară mai înalte.

Totuși, nu uita că dacă alegi forma genții în raport cu conformația, nu înseamnă că poți purta orice model, în orice context. Astfel, pentru birou cele mai potrivite genți damă sunt cele cu formă rigidă, clasică, cele tip laptop sau stil poștaș. Gențile supradimensionate, cu forme de tip semilună sau capete lăsate, din materiale moi sunt potrivite pentru plimbările de weekend sau alte drumeții.

3. Alege stilul care ți se potrivește

Ce stil vestimentar predomina în garderoba ta? Analizează acest aspect și apoi alege-ți modelul de geantă in funcție de asta. Când stilul tau vestimentar este în proporție de 80-90% casual, o geantă formală nu este ceea ce ai nevoie. Asta doar dacă nu vrei să investești într-un model de geantă pe care să îl porți doar în câteva contexte, iar apoi să rămână rătăcită în dulap. E ok să ai și genți potrivite pentru anumite evenimente, dar încearcă să nu investești mai mult în acestea decât în cele pe care le vei utiliza zi de zi. În fond, evenimentele sunt de câteva ori pe an, iar plimbările, mersul la birou și alte activități extra ce necesita o geantă se petrec uneori chiar 7 zile din 7. Gândește practic și alege doar acele genți damă care se potrivesc stilului tău de viață.

4. Acordă atenție utilității acesteia

Înainte de a o adăuga în colecția ta de genți, întreabă-te pentru ce ai nevoie de această geantă. O vei folosi zi de zi pentru a merge la birou și vei căra în ea agenda, laptopul, umbrela, poate chiar echipamentul de yoga pentru sesiunea after work? Sau ai nevoie de una pentru plimbările de weekend în care să ai sticla cu apă la îndemână, portofelul și telefonul ori poate una minimalistă care doar să îți întregească ținuta de seară? Atunci când vei știi care este utilitatea ei vei știi ce ai nevoie de la ea: poate să conțină un buzunar special pentru telefon, chei sau card bancar.

Nu uita deci că geantă este un accesoriu important, dar dacă nu o poți folosi pentru ce ai nevoie, degeaba este drăguță, căci acesta va fi singurul ei plus, dar tu nu vei putea să iei cu tine ceea ce ai nevoie.

5. Alege culoarea potrivită

Un aspect la fel de important în alegerea genții potrivite este culoarea. Doar scopul este să îți completezi outfit-ul și să creezi o notă unitară. Verifică întâi care este culoarea predominantă din garderoba ta, astfel încât să alegi o nuanță care să se potrivească cu mare parte din ținutele tale. Cel mai util ar fi să mizezi pe genți într-o singură culoare sau în culori neutre, însă sunt cazuri în care o geantă colorată poate evidenția o ținută într-un mod plăcut. Ține cont de combinațiile vestimentare pe care le faci frecvent și în funcție de asta alege și culoarea genții.

Acum că ai aflat ce aspecte trebuie să ai în vedere pentru alegerea genții ideale nu îți rămâne decât să alegi modelul potrivit din colecția de genți damă Meli Melo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *